ŠKORICA
Škorica, rozmarín, čierne korenie, kari korenie a práškový cesnak zvyšujú antioxidačnú aktivitu v krvi a tým aktivizujú správny proces fungovania inzulínu v tele (podľa najnovších štúdií na Pensylvánskej univerzite, časopis Journal of Nutrition).
Špeciálne škorica:
Škorica dokáže znižovať glukózu takým spôsobom, že bunky sú viac senzitívnejšie na inzulín.
Strom škorice je malý strom s lístkami podobnými bobkovému listu. Požíva v dvoch variáciách – cinnamomum cassia a cinnamomum verum. Prvý druh sa používa v gastronómii a je to jedným z najpoužívanejších korenín na svete a je to prakticky veľmi lacná korenina. Môže si ju dovoliť každý.
Podľa expertov, stačí ¼ lyžičky škorice a môžete si vychutnávať výhody tohto jednoduchého zázraku. Škorica spomaľuje trávenie a tak nedochádza k výkyvom glukózy v krvi. Okrem iného taktiež pomáha pri srdcovej aritmii, krvnému tlaku a regulácii telesnej teploty.
Zdroj: ladiabetes.about.com