ŠKORICA

Škorica, rozmarín, čierne korenie, kari korenie a práškový cesnak zvyšujú antioxidačnú aktivitu v krvi a tým aktivizujú správny proces fungovania inzulínu v tele (podľa najnovších štúdií na Pensylvánskej univerzite, časopis Journal of Nutrition).

Špeciálne škorica:

Škorica dokáže znižovať glukózu takým spôsobom, že bunky sú viac senzitívnejšie na inzulín.

Strom škorice je malý strom s lístkami podobnými bobkovému listu. Požíva v dvoch variáciách – cinnamomum cassia a cinnamomum verum. Prvý druh sa používa v gastronómii a je to jedným z najpoužívanejších korenín na svete a je to prakticky veľmi lacná korenina. Môže si ju dovoliť každý.

Podľa expertov, stačí ¼ lyžičky škorice a môžete si vychutnávať výhody tohto jednoduchého zázraku. Škorica spomaľuje trávenie a tak nedochádza k výkyvom glukózy v krvi. Okrem iného taktiež pomáha pri srdcovej aritmii, krvnému tlaku a regulácii telesnej teploty.

Zdroj: ladiabetes.about.com

Vytvorte si webové stránky zdarma! Webnode